Ενδαγγειακό Laser για κιρσούς

Η θεραπεία των κιρσών με ενδοαυλικό Laser αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιμετώπιση των κιρσών. Πρόκειται για μια τεχνική που έχει εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με Laser έχει αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως την κλασσική χειρουργική μέθοδο. Θεωρείται σήμερα η καλύτερη μέθοδος για την θεραπεία των κιρσών (golden standard).

Η μέθοδος πραγματοποιείται πάντοτε από Αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στη χρήση του ενδοαυλικού Laser. Η επέμβαση διενεργείται πάντοτε μέσα σε περιβάλλον χειρουργείου, για λόγους αποστείρωσης και στις πλείστες των περιπτώσεων συνδυάζεται με φλεβεκτομές (αφαίρεση επιπολής κιρσών μέσα από μικροσκοπικές οπές, διαμέτρου ενός χιλιοστού). Με το πέρας της επέμβασης εφαρμόζεται ελαστική περίδεση ή ελαστική κάλτσα στο άκρο, η οποία παραμένει για 2 μέρες. Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα μετά το χειρουργείο, καθώς η όλη διαδικασία διενεργείται υπό τοπική αναισθησία και μετά από 2-3 ώρες επιστρέφει στο σπίτι του.

 Πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασσική χειρουργική των κιρσών

 • Εντελώς ανώδυνο
 • Γίνεται υπό τοπική αναισθησία
 • Διαρκεί μόνο 30-45 λεπτά (σε περιπτώσεις που απαιτείται μόνο λέιζερ)
 • Άμεση κινητοποίηση του ασθενούς
 • Εξιτήριο από το νοσοκομείο σε 2-3 ώρες
 • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
 • Επιστροφή στην δουλεία σε 1-3 μέρες
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα μετεγχειρητικά καθώς δεν υπάρχουν ούτε τομές ούτε ραφές
 • Πολύ μικρά ποσοστά υποτροπής  (1-2% στα 15-20 χρόνια)
 • Ούτε και ένας κιρσός στα πόδια μετά το χειρουργείο.
 • Σχεδόν μηδενικές επιπλοκές
 • Η μοναδική μέθοδος αφαίρεσης κιρσών που έχει ένδειξη για ασθενείς με θρομβοφιλία

Το γεγονός ότι η όλη επέμβαση διενεργείται υπό συνεχή υπερηχογραφική καθοδήγηση εξασφαλίζει άριστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε όλα τα στάδια της επέμβασης.

Συνοπτικά, η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση μικρής διαμέτρου φλεβικού καθετήρα εντός της φλέβας που ανεπαρκή, υπό τοπική αναισθησία. Μέσα από αυτό τον καθετήρα εισάγεται μια εξαιρετικά λεπτή ίνα laser η οποία και προωθείται εντός της φλέβας. Στην συνέχεια διενεργείτε έκχυση στο πόδι ειδικού αναισθητικού μείγματος. Ακολούθως και αφού πρώτα τοποθετηθεί ο καθετήρας στο σωστό σημείο ενεργοποιείται το laser. Ο καθετήρας τότε αποσύρεται σταδιακά από την φλέβα καυτηριάζοντας στο πέρασμα του το εσωτερικό τοίχωμα αυτής. Με το πέρας της επέμβασης η εν λόγω φλέβα είναι εντελώς αποφραγμένη και αυτόματα παύει να υφίσταται η φλεβική ανεπάρκεια και η παλίνδρομή ροή του αίματος εντός αυτής. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με τις φλεβεκτομές των επιπολής κιρσών μέσα από μικροσκοπικές οπές διαμέτρου ενός χιλιοστού, όπου και όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Το Leonardo Laser που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας θεωρείται σήμερα το πιο σύγχρονο στον κόσμο (από την κορυφαία Γερμανική εταιρία Biolitec Pharmaceutical industries GmbH.) Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μηχανήματος, σε σχέση με τα παλαιότερης γενιάς μηχανήματα, βρίσκεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην ίνα του laser (Elves Radial double ring). Στην συγκεκριμένη ίνα υπάρχουν δύο δακτύλιοι εκπομπής, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά το ήμισυ η ακτίνα του λέιζερ πάνω στο εσωτερικό της φλέβας, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας σε δύο σημεία του τοιχώματος της φλέβας, ταυτόχρονα. Αυτό αυξάνει την  αποτελεσματικότητα της επέμβασης μειώνοντας παράλληλα την οποιαδήποτε διεγχειρητική και μετεγχειρητική ενόχληση.

Πριν από οποιαδήποτε θεραπεία με laser απαιτείται πλήρης και λεπτομερής χαρτογράφηση του φλεβικού δικτύου του ασθενούς με έγχρωμο φλεβικό υπέρηχο, μια εξέταση που διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Σωστή μελέτη του φλεβικού δικτύου δεν μπορεί ποτέ να γίνει σε 10 λεπτά!


Φλεβικές ΠαθήσειςΠου θα μας βρείτε

Λεωφόρος Λευκόθεου 20 / Τ.Κ. 2054 

Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος

ΤΗΛ. 22469000,22469080,22469093, 

FAX 22469087

Ανδρέα Αβρααμίδη 55-57 / Τ.Κ. 2024 

Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος

ΤΗΛ. 22200300

Ψαρών 10 / Τ.Κ. 2408 

Εγκωμη, Λευκωσία, Κυπρος

ΤΗΛ. 22502000

Νίκου Δημητρίου 43 / Τ.Κ. 6031 

Λάρνακα, Κύπρος

ΤΗΛ. 24816500

Ραφαήλ Σάντη 17  

Λάρνακα, Κύπρος

ΤΗΛ. 24631666, FAX  24821481


Χρήσιμες Πληροφορίες

Συνεργασία με κλινικές